Твич

Онлајн-платформа од САД наменета за стриминг/пренесување на настани во живо. Најчесто се користи за онлајн-стриминг на видеоигри, музички настани, преноси на е-спортски настани и друго во реално време. Tоа е платформа за социјални медиуми, како и место за забава.

Албански

Tuiç

Англиски

twitch