Тајно снимање

Алатка во истражувачкото новинарство којашто преку неконвенционални методи овозможува снимање докази или активности од висок јавен интерес. За тајно снимање се смета: користење скриена камера или микрофон, мала видеокамера, камера од мобилен телефон, фотоапарат и радиомикрофон, при што луѓето не се свесни дека ги снимаат.

Албански

Incizim i fshehtë

Англиски

secret recording

За повеќе види:

Упатство: Тајно снимање