Тиндер

Виртуелна апликација за запознавање и договарање средби со најголем број корисници во светот. Основана во 2012 година. Алгоритмот на Тиндер ја користи географската локација на корисникот при одлуката со кои други корисници на апликацијата да го поврзе. Корисникот сам одлучува дали ќе стапи во контакт со предложениот профил.

Албански

Tinder

Англиски

Tinder