Pragmatizëm

Mësim filozofik, sipas të cilit vetëm idetë që janë të dobishme janë të vërteta. Ky mësim ka filluar në ShBA në vitet e vonshme 1800 dhe është zhvilluar nga Çarls S. Pirs (themelues) dhe Uiliam Xhejms.

Anglisht

Pragmatism