Прагматизам

Филозофско учење според кое само идеите кои се корисни се вистинити. Ова учење започнало во САД во доцните 1800-ти и е развиено од Чарлс С. Пирс (основоположник) и Вилијам Џејмс.

Албански

Pragmatizëm

Англиски

Pragmatism