Мобилно новинарство

Употреба на смартфони или таблети за продуцирање и уредување на аудио, видео, фотографски и мултимедиумски содржини за мрежи, платформи и радио и телевизија. Со телефони или таблети може лесно да се креираат медиумски содржини каде било. Мобилниот новинар ја истражува информацијата и ја испраќа до редакциите преку современите алатки.

Албански

Gazetaria mobile

Англиски

Mobile journalism