Медиумска платформа

Услуга, локација или метод што ги предава медиумите до публиката, чии функции се да пренесе, но и да овозможи повратни информации, дискусии или споделување. Видови платформи за социјални медиуми: социјално вмрежување (Фејсбук, Линкдин и Гугл+); микроблогирање (Твитер, Тамблер); споделување фотографии (Инстаграм, Снепчет, Пинтерест); споделување видеа (Јутјуб, Фејсбук во живо, Перископ, Вимео).

Албански

Platformë mediatike

Англиски

media platform