Медиумска индустрија

Организации кои се занимаваат со продукција, публикација и дистрибуција на медиумски текстови. Медиумските организации се на пример Би-Би-Си, ИТВ, Нетфликс, Дизни, Њузкорп, Нинтендо, Марвел, Гардијан. Медиумските текстови може да се искористат за информирање, едукација или промовирање идеи или продукти. Публиката може да ги консумира медиумските текстови во различни формати на различни платформи.

Албански

Industri mediatike

Англиски

media industry

Skip to content