Јутјуб

Платформа за објавување и споделување видеоматеријали. Основана во 2006 година, а купена од Гугл во 2008. Опсегот на објавениот материјал е мошне широк (на пример, музички спотови, документарци, филмови, исечоци од вести и телевизиски емисии).

Албански

Jutjub

Англиски

YouTube