Homofobi

Frikë, mospranim, fobi nga homoseksualët dhe homoseksualizmi. Manifestohet me ndjenja negative, urrejtje, indinjatë, mospranim, madje edhe agresion. Mediat, politikat qeveritare dhe kultura publike janë faktorë kryesorë për tejkalimin e kësaj dukurie.

Maqedonisht

Хомофобија

Anglisht

homophobia