Гола фотографија

Фотографија која покажува голо човечко тело со сексуална конотација, а се разменува дигитално меѓу две или повеќе лица. Честопати самото лице што е на голата фотографија ја споделува со неговиот интимен партнер. Неретко авторот и испраќачот се истата личност. В. одмаздничка порнографија, Онлифенс, секстање.

Албански

Fotografi nudo

Англиски

nude