Одмаздничка порнографија

Споделување експлицитен или порнографски материјал (фотографија или видео) без согласност на лицето кое е предмет на истите. Се нарекува одмаздничка бидејќи најчесто станува збор за споделување направено од страна на поранешен интимен партнер по престанокот на врската.

Албански

Pornografi hakmarrëse

Англиски

revenge porn

Skip to content