Fermë e trollëve

Grup shfrytëzuesish që realizojnë aktivitete propaganduese dezinformuese në internet. Aktivitetet shpesh janë të fshehura si spontane ose si punë e ndonjë agjencie për marrëdhënie me publikun ose ndonjë grup tjetër. Fermat e grollëve zakonisht fokusohen në tek temat dhe diskutimet ekonomike ose politike. Caqet e tyre janë sulmet ndaj oponentëve politikë, sulme dashakeqe ndaj kompanive konkurrente ose veprime tjera me urdhër të urdhërdhënësit. Fermat e trollëve, qëllimet e tyre kryesisht i arrijnë përmes dezinformatave dhe gjuhës së urrejtjes.

Maqedonisht

Трол-фарма

Anglisht

trollfarm