Epigram

1. Mbishkrim i shkurtër, i mprehtë i skalitur në shtyllë, mur, përmendore.

2. Poezi lirike me përmbajtje shpotitëse, satirike. 3. Poezi në të cilën përmes disa vargjeve shprehet në mënyrë thelbësore dhe koncize ndonjë mendim, si një lloj aforizmi në vargje.

Maqedonisht

Епиграм

Anglisht

epigram