Sulm DDOS

Bllokim i zgjeruar i qasjes (Distributed denial of service, angl.) në ndonjë faqe të internetit për shkak të numrit të madh të kërkesave për qasje në të. Bëhet përmes lidhjes së koordinuar të pajisjeve online (të a.q. Botnet, angl.) të cilat simulojnë dhe shumëfishojnë kërkesa për qasje me qëllim të ngarkimit të ndonjë adrese të caktuar të internetit. Nënlloji i sulmeve DOS (DOS, Denial of Service).

Maqedonisht

ДДОС-напад

Anglisht

DDOS attack