Sinjalizues

Person i cili mediave u dorëzon informacione për ngjarje,, marrëveshje, komunikim të fshehtë, sjellje të pamoralshme ose joligjore të individëve ose grupeve, skandale ose tema të tjera, të cilat mund të jenë në  interes të publikut  dhe të  institucioneve të  sistemit juridik.

Maqedonisht

Свиркач

Anglisht

whistleblower