Mijëvjeçarë

Pjesëtarë të gjeneratës, të lindur në fillim të dekadës së nëntë të shekullit të kaluar, të cilët periudhën e moshës madhore e kanë pritur në fillim të mijëvjeçarit të rinj. Si disa prej karakteristikave të tyre përmenden funksionimi i tyre komod në botën e pajisjeve digjitale dhe internetit, lirimi nga kthetrat patriarkale të dallimeve gjinore ose racore, martesa e vonuar ose krijimi i familjes, si dhe shkalla më e ulët e të qenët religjioz te to.

Maqedonisht

Милениумци

Anglisht

millennials