Luftë hibride

Teori e luftimit strategjik i cili përfshin kombinim të luftimit politik dhe konvencional, luftimit kibernetik dhe metodës jokonvencionale të luftimit. Në luftimin hibrid mund të përfshihen metoda si përhapja e dezinformatave dhe lajmeve të rreme, sabotime kibernetike, sulme hakerësh, mjete të ndryshme diplomatike, ndërhyrje në procese zgjedhore etj.

Anglisht

hybrid wars