Lajme-qepë

Paralajm ose lajm satirik. Dezinformata, e plasuar (e lëshuar, e publikuar) sikur të jetë e vërtetë. Në zhargonin e gazetarisë fjala “qepë” u fut sipas analogjisë me revistën satirike amerikane “The Onion”. Shumë shpesh mediat serioze gabimisht publikojnë “lajme qepë” dhe e citojnë burimin, duke mos e  ditur se është përmbajtje ose faqe, në të cilën plasohen lajme të shpikura.

Maqedonisht

Kромид вест

Anglisht

Onion news