Хибридна војна

Теорија на стратегиско војување којашто вклучува комбинирање на политичко и конвенционално војување, кибервојување и неконвенционални методи на војување. Во хибридно војување можат да бидат вклучени методи како: ширење на дезинформации и лажни вести, киберсаботажи, хакерски напади, различни дипломатски средства, интервенции во изборни процеси и др.

Албански

Luftë hibride

Англиски

hybrid wars