Инстаграм

Социјален медиум популарен меѓу младите. Основан во 2010 година и е во сопственост на американската компанија Мета платформс. Корисниците имаат можност да споделуваат фотографии и видеа со своите следачи. Профилите можат да бидат јавни (секој има пристап до објавените содржини) или приватни (само група следачи одобрена од корисникот ). Бидејќи платформата дава можност фотографиите да се изменуваат и уредуваат преку филтри пред да се објават, таа е обвинувана дека им креира лажна слика на адолесцентите за физичкиот изглед.

Албански

Instagram

Англиски

Instagram