Лажен профил

Кориснички профил на социјалните медиуми зад кој не стои реална личност. Или се заснова на целосно лажен идентитет или узурпира туѓи фотографии и ги претставува како свои. Мотивот за креирање може да биде сатиричен (исмевање на дадена личност) или криминален (финансиска и друг тип измама).

Албански

Profil i rremë

Англиски

fake account