Грајндер

Виртуелна апликација за запознавање и договарање состаноци основана во 2009 година чиишто примарни корисници се геј-мажите и останатите припадници на ЛГБТ-заедницата. Ја користи географската локација на корисниците при изборот кои потенцијални партнери да му ги прикаже на корисникот.

Албански

Grajnder

Англиски

Grindr