Фомо-состојба

Состојба на анксиозност дека нешто се пропушта на интернет, дека доколку личноста отсуствува некое време од мрежата, се случиле важни работи или се појавиле важни информации кои таа ги пропуштила. Поради ваквата состојба на анксиозност, личноста постојано го освежува екранот и е во потрага по нови информации.

Албански

Gjendja-Fomo

Англиски

Fear of Missing Out