Фишинг

Измама на некое лице за да ги даде своите лични податоци или бројот на банкарска картичка преку испраќање електронска пошта, лажно претставувајќи ја пораката како да е од банка или интернет-провајдер/испорачувач.

Албански

Fishing

Англиски

phishing