Епизода

Составен дел на културно-медиумски серијал (роман, филм, телевизиска емисија, медиумска сторија). Иако меѓусебно се поврзани и го продолжуваат заплетот, епизодите се објавуваат, односно се емитуваат одделно.

Албански

Episod

Англиски

episode