Визуелна култура

1. Збир на материјални и интелектуални вредности во областа на визуелните медиуми.

2. Историски определен систем за функционирање на материјалните и на интелектуалните вредности во општеството.

Албански

Kulturë vizuale

Англиски

visual culture