Ueb i errët

Paraqet një pjesë të Uebit të thellë (Deep ueb) dhe gjithashtu përmban faqe uebi, që nuk mund të gjenden me kërkim të thjeshtë përmes  kërkuesve të internetit, sepse e fshehin identitetin e tyre duke përdorur mjete të enkriptimit. Përmes uebit të errët, përdoruesit, duke përdorur rrjete private, mund të komunikojnë në mënyrë anonime, duke mos zbuluar identitetin ose lokacionin e tyre. Sepse, kjo pjesë e internetit shpesh përdoret për aktivitete joligjore si p.sh., Pornografia e fëmijëve, pastrimi i parave, shantazhi, kërkesë për ryshfet, trafikim me njerëz.

Maqedonisht

Темен веб

Anglisht

Dark web