Преземенa информациja

Наведување на медиумот како извор на објавен текст со различни жанровски особености, фотографии, видеа и други мултимедијални содржини, со што се почитуваат авторството и авторските права, како едни од клучните етички и професионални стандарди на новинарската професија. При преземање информации од друг медиум, потребно е на соодветно место да се објави хиперлинк до изворниот медиум.

Албански

Informacion i marrë

Англиски

sourced or quoted information