Преплавен простор

Термин кој за првпат е употребен од соработникот на бившиот американски претседател Доналд Трамп, Стив Банон (2018), кој изјави дека за да се справите со медиумите треба да го „исполните целиот простор со глупости“, алудирајќи дека на тој начин ќе нема простор за важна и здраворазумска дебата.

Албански

Hapësirë e vërshuar

Англиски

flooding zone

За повеќе види:

Brian Shelter, This infamous Steve Bannon quote is key to understanding America’s crazy politics, CNN, https://edition.cnn.com/2021/11/16/media/steve-bannon-reliable-sources/index.html.