Пренос во живо

Симултано пренесување на видео и аудио од настан преку телевизиска или дигитална врска. Многу социјални медиуми овозможуваат поединечни профили и страници да пренесуваат настани во живо директно на нивните платформи.

Албански

Transmetim i drejtpërdrejt

Англиски

livestream