Пребарувач

Специјализирани софтверски системи за пребарување на содржини на интернет. Пребарувањето се врши преку внесување на текстуален поим или визуелна содржина (фотографија, слика). Резултатите од пребарувањата се прикажуваат во формат на листа од врски (линкови) рангирани според соодветен индекс којшто покажува број на посети на дадениот линк, број на врски коишто водат кон него, поклопување на клучни зборови и други поврзани податоци.

Албански

Kërkues

Англиски

search engine