НЕТ-неутралност

Принцип на работа на интернет-провајдерите/испорачувачите којшто овозможува подеднакво право и квалитет на пристап до содржините без разлика на тоа кој е корисникот, кој е изворот на содржината, и без фаворизирање или блокирање на одредени содржини, производи или веб-локации.

Албански

Neutralitet NET

Англиски

NET neutrality