Контрасветло

Светлина којашто се наоѓа на обратната страна на некој предмет, со која тој станува затемнет, помалку видлив. Најчесто се користи за постигнување уметнички ефект во телевизиската и во филмската индустрија, како и во уметничката фотографија.

Албански

Drita e kundërt

Англиски

Conter-light