Кабелски оператор

Оператор на јавна електронска комуникациска мрежа, кој реемитуваа програмски пакети, составени од странски и од домашни програмски сервиси. Тие можат да вршат реемитување само врз основа на потврда издадена од регулаторниот орган, Агенцијата за аудио- и аудиовизуелни медиумски услуги.

Албански

Operator kabllor

Англиски

Cable operator