Колаж

1.Уметничка постапка или дело во кое се комбинираат и се спојуваат различни парчиња според материјалот, текстурата или намената, со што се добива една целина.

2. Спојување фотографии (видеа) или делови од фотографии (видеа) што уште се нарекува фотомонтажа.

Албански

Kolazh

Англиски

collage