Карикатура

Цртеж или вид визуелен приказ во којшто авторот намерно ги изобличува особеностите на некоја личност или настан за да постигне хумористичен и комичен ефект. Поради својата сатирична природа, карикатурата игра важна улога во уметноста и во политиката.

Албански

Karikaturë

Англиски

caricaturе