Dipfejk/Mashtrimi i thellë

Video të rreme, të krijuara me ndihmën e softuerit, pajisjeve për mësim makinerik dhe teknika të ndërrimit të fytyrës mbi përmbajtje digjitale të videos. Bëhet fjalë për video të krijuara me kompjuter, në të cilat fytyra ose trupi i një personi të caktuar zëvendësohet me qëllim të simulimit dhe paraqitjes në mënyrë të rreme të një deklaratë, akti ose ngjarjeje të caktuar që nuk ka ndodhur.

Anglisht

deepfake videos

Skip to content