Адвергејм, рекламигра

Бесплатни онлајн-игри нарачани од големи компании за да си ги промовираат производите. Адвергејм е практика на користење игри за рекламирање производ, организација или мислење. Вообичаено, компаниите нудат интерактивни игри на нивните веб-страници за да ги привлечат потенцијалните клиенти, така што корисниците ќе поминуваат повеќе време на веб-страниците дознавајќи за нивните производи.

Албански

Adverbgejm, lojë reklamuese

Англиски

advergame