Спотифај

Еден од најголемите даватели на услуги за слушање музика, поткасти и аудиоматеријали. Истоимената шведска компанија којашто е сопственичка на Спотифај своите услуги ги нуди во форма на веб-страница и на апликација. Дел од можностите на платформата се целосно бесплатни, додека за другите е потребна платена претплата, наречена Спотифај премиум. Поврзан е со другите социјални медиуми како, на пример, Инстаграм, овозможувајќи споделување музика како приказна.

Албански

Spotifaj

Англиски

Spotify