Специјалист за медиуми

Експерт за начини на пристап до информации. Поединец кој управува со повеќе социјални мрежи и веб-страници, се грижи за квалитетот на комуникацијата, одговара на прашања и коментари од корисници, креира содржини и ги следи трендовите во развојот на разновидни аналитички и метрички алатки, медиумска комуникација и визуелен дизајн на платформи за комуникација.

Албански

Specialist për media

Англиски

media specialist