Социјални мрежи

Веб-страници и апликации коишто овозможуваат поврзување на корисниците и организациите за да комуницираат и да споделуваат информации (Фејсбук, Твитер, Инстаграм, ТикТок и други) . Овие страници, исто така, им овозможуваат на компаниите преку реклами да стигнат до нивната целна публика.

Албански

Rrjete sociale

Англиски

social networks/social networking