Следбеник/следач

Лице што следи нечии содржини (на личност или на страница) на социјалните мрежи. Oвој термин главно потекнува од веб-платформата Твитер и означува некого којшто се запишал да следи содржини на друг корисник или на компанија. Следачот не секогаш ги поддржува содржините на оној што го следи, туку неговата намера може да биде и само да е во тек со нив.

Албански

Ndjekës

Англиски

follower