Позадина

1. Информации што обезбедуваат детали или ресурси за вест или приказна. Позадинска приказна која обезбедува информации за настаните што ѝ претходеле на актуелната вест.

2. Претходно стекнатото знаење.

3. Дел од сцена (во филм, фотографија итн.) што е зад местото на настанот.

Албански

Prapavijë/Sfond

Англиски

background