Поткаст

Дигитална аудио- или аудио-видеодатотека достапна на интернет за преземање на компјутер или на мобилен уред, вообичаено достапна како серија, чии нови епизоди претплатниците може да ги примаат автоматски. „Под“ произлегува од системот за преземање музика на Епл Мекинтош Ајпод (Apple Macintosh iPod).

Албански

Podkast

Англиски

podcast