Хаштаг/тараба

1. Првобитно создаден на социјалната мрежа Твитер, хаштагот е знак со којшто се групираат објавите на таков начин што кога ќе се стави пред зборот или темата, со него веднаш се креира посебен линк и со тоа се категоризира содржината.

2. Хаштагот му овозможува на корисникот да ја сподели содржината со други корисници кои се заинтересирани за неа или коишто пишувале на истата тема.

Албански

Hashtag/tarabë

Англиски

hashtag