Agjenci e lajmeve

Organizatë e lajmeve e cila grumbullon, shkruan dhe mediave u shpërndan lajme, fotografi, video dhe përmbajtje tjera gazetareske. Agjencitë më të mëdha të lajmeve janë Junajted Pres Interneshënëll, Asoshijated Pres, Rojters, Franspres etj. Në Republikën e Maqedonisë së Veriut agjencia më e vjetër e lajmeve është Agjencia Informative Mediatike (MIA).

Anglisht

press agency