Црна листа

1. Список на луѓе кои не се одобрени или кои треба да бидат бојкотирани.

2. Список на луѓе со кои целосната комуникација (особено кореспонденцијата преку е-пошта) е блокирана.

Албански

Lista e zezë

Англиски

blacklist