Блогосфера

Термин што го одразува експоненцијалниот раст на интернет-блогирањето во 21 век. Новите технологии овозможија секој корисник на компјутер да создаде свој блог и да има неколку, стотина или милион корисници. Блогосферата наликува на галаксија на безброј ѕвезди (блогови), кои се создаваат, преживуваат некое време и се гаснат поради недостаток на време, енергија или посветеност.

Албански

Blogosferë

Англиски

Blogosphere