Белешка

1. Краток информативен текст, краток приказ за позначајни појави од различни области, на пример, белешка за авторот.

2. Апликација за пишување и сочувување мултимедијални белешки присутна на повеќето дигитални уреди.

3. Кратка порака составена од најмногу 60 знаци (текстуални знаци и емоџи) на социјалниот медиум Инстаграм која е достапна до сите корисници коишто го следат авторот во времетраење од 24 часа.

Албански

Shënim

Англиски

note